Skånekurd spelar mot FC Möllan den 20 april 2014
I sin första match i division 6 gästade Skånekurd FF Dalby GIF. Matchen spelades under optimala väderförhållanden på Dalby IP. Skånekurd FF kom till premiären med målsättningen att vinna matchen och inleda den nya säsongen på bästa möjliga sätt.

Redan i inledningen av matchen visade Skånekurd FF att laget var väl förberedd inför matchen. Laget spelade disciplinerat och visade upp en härlig sammanhållning i laget.

Säsongens första mål dröjde inte längre än 13 minuter in i första halvlek. Målet kom efter en djupledsboll bakom försvaret. Oskar utnyttjade läget på bästa sätt då han spelade bort målvakten och rullade in bollen i mål.

I den 21:a minuten kvitterade hemmalaget efter en miss i Skånekurds försvar.

Trots baklängesmålet fortsatte Skånekurd att skapa målchanser och visade beslutsamhet i varje närkamp. i den 48:e minuten nickade Hozan in ledningsmålet för Skånekurd efter ett perfekt inlägg av Mahmoud.

2 minuter senare var det återigen dags för Hozan att utöka ledningen för Skånekurd FF. Vid det målet var det Oskar som slog in ett perfekt inlägg längs gräset och för Hozan var det bara att styra in bollen i mål.

Skånekurd FF fortsatte med det fina spelet och lyckades skapa fler målchanser. Utdelningen kom i den 76:e minuten då Rakid drog till med ett skott som placerade bollen vid målvaktens vänstra stolprot och ledningen utökades till 4-1.

Det blev inga fler mål och Skånekurd FF vann således sin premiärmatch med 4-1 och är efter första omgången serieledare i division 6.

Nästa match spelas mot FC Möllan den 20 april 2014, kl. 12.00, på Klostergårdens IP.

به‌روار:  19/04/2014